Thursday, 15 May 2014

TAHUKAH ANDA??

 Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merangsangkan hidung.Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Saya dah jumpa pencuci organik yang boleh digunakan untuk semua. Pencuci Super Organik Basic H2 adalah yang terbaik..


Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate

Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang  terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.

Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah
  • Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan
  • Pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah
  • Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyak
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H² dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
  • Tidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan
Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau di luar rumah:
  • Dinding
  • Permukaan dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Periuk, besen, pinggan dan mangkuk
  • Tingkap dan cermin
  • Perkakas
  • Benda-benda diperbuat daripada kayu
  • Perabot (Sila pastikan anda tidak menggunakannya bagi membersihkan akuarium atau bekas cecair pencuci cermin)
Tahukah Anda?
Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Cara penggunaan untuk kesan lebih memuaskan 
Dapur, perkakas dapur, perabot, benda-benda yang diperbuat daripada kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
Campurkan ¼ sudu teh dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean
Periuk, besen dan pinggan mangkuk
Campurkan ½ sudu teh dengan 1 gelen air
Tingkap dan cermin
Campurkan 1-2 titik dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean
Lantai
Campurkan 1 sudu teh dengan 1 gelen air
Kain benang biri-biri, nilon dan fabrik berkualiti tinggi
Campurkan ½ sudu teh dengan sebesen air suam

Perbezaan Shaklee 
Selamat
  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan

  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
Mesra Alam

  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

                                                                                          
Untuk pertanyaan dan pembelian sila hubungi :
NUR ISWANI BAHAROM
SID 1133207
0195520618 (whatsapp/telegram/sms/wechat)
Membuat penghantaran di Keramat/Setapak/Wangsa Maju/Gombak

DIET ATKINS

Assalamualaikum..

Dah lama tak update blog ni.. busy sangat dan banyak urusan yang perlu diselesaikan..

Sebenarnya aku baru join group Diet Atkins.. Mesti tertanya-tanya apa benda itu diet atkins.. Diet Atkins sejenis corak pemakanan yang diperkenalkan oleh Dr. Robert C. Atkins bagi membantu seseorang individu mengurangkan berat badan melalui konsep pembakaran karbohidrat dan lemak di dalam badan. 

Dengan mengurangkan dan mengehadkan makanan berkarbohidrat seperti nasi,kentang,mie,roti dan gula badan akan membakar lemak sebagai bahan api. Ini bererti berat badan akan mula menyusut.

Atkins Nutritional Approach (ANA) dibahagikan kepada 4 peringkat utama yang perlu diikuti dengan penuh berdisiplin dan dedikasi jika ingin mencapai tubuh yang langsing. 4 peringkat tersebut ialah :

1- Induction ( permulaan dan pengenalan) 2 minggu atau lebih, bergantung pada keadaan dan berat badan
2-Ongoing Weight Loss ( penyusutan berat berterusan)
3- Pre- Maintenance
4-Lifetime Maintenance

Aku baru di fasa Induction.. Hari pertama diet Atkins badan menggigil, penat dan pening kepala. Aku sebelum ni diet tak makan nasi tapi ganti dengan kue teow, bihun dan mee.. Diet Atkins ni aku kena tinggal semua benda yang berkarbohidrat tinggi.. Hari-hari mengadap telur je.. pagi telur dadar letak cheese, Omelette, half boil.. tengahari ayam goreng, sayur-sayuran hijau, ayam , ikan bakar.. malam biasa aku makan sup atau goreng sayur.

So far alhamdulillah berat dah turun banyak juga..

Untuk memberikan tenaga aku menggunakan ESP dari Shaklee..



Kelebihan ESP
  • Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
  • Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit.
  • Mengurangkan kedutan di kulit dan ,merangsang otot.
  • Memberi ton warna kulit yang sekata
  • Menghilangkan parut jerawat dimuka dan menjadikan kulit muka halus dan gebu
  • Mengurangkan risiko kanser 
  • memelihara kesihatan jantung



Untuk pertanyaan dan pembelian sila hubungi 
NUR ISWANI BAHAROM
SID 1133207
0195520618 (whatsap/telegram/sms/wechat)
Membuat penghantaran di Keramat/Setapak/Wangsa Maju/Gombak











Monday, 5 May 2014

MAKANAN YANG MENGGEMUKKAN

Assalamualaikum..

Kita semua memang suka makan.. Tambah makanan yang lazat kat Malaysia ni banyak sangat seperti roti canai dan  nasi lemak. Tapi kita tau ke kandungan setiap makanan yang dimakan seperti kalori,lemak,nutrisi,karbohidrat dan segala yang terkandung dalam makanan tersebut. Makan memang sedap badan pun makin mengembangla hehehe.. Ok ada beberapa jenis makanan yang boleh menyebabkan kita gemuk..

ROTI CANAI 


Makanan yang paling senang, paling cepat..sapa tak suka kan? Lepas tue sedap dicicah dengan kuah kari..Satu keping roti canai bersamaan dengan 300 kalori.Kalau makan 2 keping dah 600 kalori.. tue baru makan sarapan pagi ..habis lunch, minum petang dan dinner kita makan apa? Kalau nak bakar 600 kalori memerlukan senaman , berlari selama 90 minit.. 

NASI LEMAK
nasi lemak merupakan kegemaran semua rakyat Malaysia.. Bohong la sapa yang tidak suka kan.. Hidangan nasi lemak mengandungi karbohidrat,protein,lemak bersamaan dengan 390 kalori..tue tidak termasuk sambal,telur rebus,kacang tanah dan timun. Biasa hidangan lengkap mengandungi 450-500 kalori.Kalau nasi lemak yang tambah paru goreng, sotong sambal,ayam goreng ..rasa-rasa gemuk tak?? konpom gemuk huhuhu

AIS KRIM
 Ais krim merupakan kegemaran aku dan semua orang.. Siapa yang tak mau makan ais krim kan?? Nak tau ais krim tinggi dengan gula dan lemak. Dua scoop ais krim bersamaan dengan 380 kalori.

NASI GORENG 

kebiasaanya satu pinggan nasi goreng bersamaan dengan 630 kalori. Nasi goreng digoreng dengan minyak, ditambah dengan ayam,sotong,udang,telur dan sayur menjadikan nasi goreng kurang seimbang. Nilai kalori tinggi lebih kepada karbohidrat dan lemak. Boleh kalau nak makan segengam ja..hehe

MAYONIS
Mayonis memang kurang sihat.. Suku cawan mayonis mengandungi 360 kalori (40g lemak). Sebagai penggemar mayonis yang tegar kena kurangkan mayonis..


Friday, 2 May 2014

SET BERSALIN SHAKLEE

Assalamualaikum...


Bagi mereka yang menghitung hari untuk bersalin bersalin dan masih masih tercari-cari set bersalin. Shaklee adalah set bersalin yang terbaik untuk merawat luka luaran dan dalaman disamping memberi tenaga kepada si ibu.. Meh kita tengok kebaikan Set Bersalin Shaklee





Set Bersalin Shaklee - Set Asas
Set bersalin asas untuk memenuhi keperluan nutrisi ibu berpantang. Pakej asas sesuai untuk

*Diambil sejurus lepas bersalin
*Normal/cesarean/pembedahan
*membantu memulihkan luka bersalin dengan cepat dan membina semula sel darah merah.
*membantu menambah darah, memberi tenaga dah tumpuan si ibu
*membantu menenangkan ibu, mengelak bentan dan meroyan

*Membantu memberi tenaga kepada ibu untuk bangun menyusukan bayi.. 


Untuk pembelian sila pm wanie 0195520618..






APA ITU VITA-LEA SHAKLEE??

assalamualaikum..

Apa itu Vita-Lea Shaklee?

Vita-Lea merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia.Asalnya dikenali sebagai "Vitaliza-Mineral' dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min".

Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea.

Tablet Vita-Lea Shaklee ini disaluti dengan serbuk nutrisi iaitu spirulina.

Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Explo-tab"


Vitamin Yang Terkandung dalam Vita-Lea Shaklee :
  • Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak
  • Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat
  • Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi
  • Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot
  • Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati,usus dan fungsi imunisasi
  • Boron- Membantu dalam metabolisma Vitamin d dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang
  • Magnasium - menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung

MANFAAT VITA-LEA SHAKLEE
  • Pelengkap Nutrisi - kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia
  • Keupayaan Sistem Produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
  • Penambahan Tenaga Segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental,sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian
  • Melindungi Organ- Dapat melindungi fungsi buah pinggang,jantung dan hati.
  • Elemen penting pada sel tubuh - menyediakan asas nutrisi ,memastikan sel hidup,pertumbuhan sel baru,pertumbuhan rambut,kuku,kulit,otat dan hormon,proses pembesaran ,dan menjaga kesihatan tirod.
  • Metabolisma - Vita-lea dapat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.


Untuk pertanyaan dan pembelian sila hubungi :
WANIE
NO SID 1133207
0195520618 (sms/whatsapp/telegram/wechat)

Monday, 28 April 2014

FALL IN LOVE WITH YOU VIVIX..

Assalamualaikum..

Aku jatuh cinta.. OMG..OMG.. xkan dah jatuh cinta dengan orang lain kan.Jangan salah faham k...Sebenarnya aku dah jatuh cinta dengan VIVIX Shaklee.. Apa tue VIVIX?? meh nak cita..





Vivix merupakan penemuan revolusi terbaru di dalam nutrisi polifenol. Vivix mengandungi campuran botani polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan Polifenol.Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.





Apakah Kehebatan Vivix Shaklee

a-Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA
 Setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan Vivix, DNA akan dapat melindungi dan diperbaiki selnya

b-Memperbaiki Tenagan Sel
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. ini akan menurunkan fungsi sel.Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

c-Membantu meningkatkan fungsi otak,kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Vivix dapat membantu mengembalikan keremajaan. Yela dah tua semua urat sudah longgar dengan adanya vivix dapat merawat sendi-sendi yang sakit.

d- Anti penuaan
Vivix merupakan tonik anti penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghadapi diabetes, arthritis, gout, batu karang dan lain-lain lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.


KHASIAT VIVIX



MANFAAT VIVIX





Untuk pertanyaan/pembelian sila hubungi :
WANIE 
SID 1133207
0195520618 (sms/whatsapp/wechat/telegram)
FREE CONSULTATION

KELEBIHAN VITAMIN C

Assalamualaikum..

Seperti yang kita tahu Vitamin C adalah amat penting untuk pertumbuhan dan membaiki tisu badan kerana badan kita tidak menyimpan Vitamin C. Oleh itu, kita kena mengambil Vitamin C setiap hari.

Terdapat pelbagai sumber Vitamin C antaranya ialah ;
Vitamin C dalam makanan akan berkurang melalui proses penyimpanan yanag salah dan juga waktu memasak yang lama menyebabkan khasiat didalam buah-buahan dan sayuran akan hilang.

Manfaat Vitamin untuk kulit

  • mencerahkan kulit, membuat kulit sihat dan bercahaya
  • membaiki tekstur kulit yang kusam dan pucat
  • menghilangkan jerawat
  • mengurangkan proses pigmentasi akibat pengaruh UV B
  • meningkatkan sintesis kolagen
  • sebagai antioksidan 
  • mengurangkan garis halus dan kedutan pada kulit
Manfaat Vitamin C untuk tubuh

1- Meningkatkan mood
Kekurangan Vitamin C dapat menyebabkan perubahan psikologi. Peneliti dari Mc Grill University menunjukan bahawa pemberian vitamin C bagi pesakit mental yang kekuranga Vitamin C secara signifikan membantu meningkatkan mood mereka

2-Melawan Kanser
Beberapa penelitian menunjukan bahwa beberapa wanita yang mengambil banyak Vitamin C memiliki risiko yang rendah untuk terkena kanser

3-Membaiki Kulit
Vitamin C adalah antioksida yang paling banyak diperlukan oleh kulit, ia membantu meneutralkan radikal bebas yang menumpuk akibat sinaran matahari dan usia.Pemberaian Vitamin C yang dikombinasi dngan bahan lain dapat memperbaiki beberapa tanda-tanda penuaan termasuk garis-garis halus, pigmentasi tidak sekata, warna kulit dan tekstur kata Dr Mariusz Sapijaszko direktur medis dari Youthful Image Surgery Clinic dan seorang profesor dermatologi di University of Alberta.

4-Mengubati Infeksi Vagina (BV)
Infeksi Vagina merupakan penyebab paling umum dari keputihan dan biasnya menimbulkan bau tidak sedap, yang mempengaruhi hingga 30 persen wanita hamil dan sepuluh wanita yang tidak hamil.Pengambilan Vitamin C dapat mengubati bacterial vaginosis (BV) dengan cara menurunkan pH vagina.

Apakah KEISTIMEWAAN & PERBEZAAN Vitamin C Shaklee dengan Vitamin C lain yang terdapat di pasaran?

  • Vitamin C pertama yang semulajadi dan bertindak secara 'Sustained release' atau dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan Vitamin C sentiasa berada dalam badan kita
  • Di mana ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam untuk satu tablet
  • Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang membantu penyerapan Vitamin c dengan lebih baik.
  • Tiada pembaziran kerana semua Vitamin C digunakan dan dilepaskan ke dalam sistem secara perlahan mengikut keperluan.

untuk pembelian dan pertanyaan 
WANIE 0195520618
SID 1133207